Aktualności
Przetwórstwo żywności w ramach krótkich łańcuchów dostaw – kwestie praktyczne prowadzenia działalności
We wtorek, 18 listopada 2025 r. w godz. 9:00 – 14:00, Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu organizuje bezpłatną konferencję w formie webinarium pn.: „Przetwórstwo żywności w ramach krótkich łańcuchów dostaw – kwestie praktyczne prowadzenia działalności”.
W programie zaplanowano 5 wykładów, w toku których prelegenci opowiedzą o kwestiach praktycznych rozpoczynania i rozwijania działalności w ramach różnych form prawnych funkcjonujących z myślą o skróceniu łańcuchów dostaw. Podczas wspomnianych wykładów poruszone zostaną kwestie dotyczące m.in. marketingu, opodatkowania, znakowania żywności czy zatrudniania pracowników.
Konferencja skierowana jest głównie do rolników, producentów i przetwórców żywności, a także do instytucji wspierających ich działania oraz mieszkańców obszarów wiejskich.
Zapisz się na konferencję, logując się na stronie internetowej WODR w Poznaniu poprzez zakładkę w menu Wydarzenia/Szkolenia WODR lub bezpośrednio przez Link
Jeśli z powodów technicznych nie możesz zapisać się na konferencję za pomocą strony internetowej – prześlij wiadomość na adres e-mail: wrow@wodr.poznan.pl. Temat wiadomości: Konferencja – Przetwórstwo żywności w ramach krótkich łańcuchów dostaw. W treści wpisz Twoje imię, nazwisko, adres zamieszkania oraz powiat. W odpowiedzi otrzymasz link zapraszający na konferencję.
W sprawach związanych z konferencją należy kontaktować się z Działem Rozwoju Obszarów Wiejskich, tel. 61 863 04 18.
źródło: WODR Poznań
Pliki do pobrania
Program konferencji Przetwórstwo żywności.pdf


















