UWAGA

IMGW-PIB OSTRZEGA!!

 BURZE / 1

 od godz. 12:00 dnia 21.05.2025 do godz. 21:00 dnia 21.05.2025

Prognozowane są burze, którym miejscami będą towarzyszyć intensywne opady deszczu do 25 mm. Opadom towarzyszyć będą porywy wiatru do 70 km/h.

Lokalnie grad.   

Prawdopodobieństwo wystąpienia zjawiska: 80 %

 

Wszelkie informacje dotyczące zagrożenia życia i zdrowia należy przekazać niezwłocznie do Komendy Powiatowej Państwowej Straży Pożarnej w Krotoszynie tel. 47/771-81-10 lub alarmowy 112, a  w godzinach pracy Urzędu Miejskiego - Gminne Centrum Zarządzania Kryzysowego (tel. 62 721 50 01, wew. 17), w dni wolne od pracy oraz niedziele i święta tel. dyżurny 784 095 396.

Aktualności

2015-12-19

Uczniowie ZSP w Zdunach zwiedzali przetwórnię Dunya w specjalnych kombinezonach.

Współpraca z Dunya Doner Kebab

Dzięki uprzejmości właściciela i pracowników Dunya Donner Kebab młodzież Zdunowskiej Szkoły Ponadgimnazjalnej w Zdunach może korzystać z wiedzy praktycznej i doświadczeń tej firmy.

W ramach tej współpracy logistycy klasy pierwszej odbywają tam zajęcia praktyczne (raz w tygodniu), a pozostali uczniowie mogą uczestniczyć w wycieczkach po terenie firmy. Aby nie utrudniać i nie zakłócać pracy przedsiębiorstwa, jednorazowo odwiedzają je jedynie dwudziestoosobowe grupy różnych zawodów. Wizytę w "Donerze" mają już za sobą uczniowie klasy czwartej i trzeciej technikum: logistycy i grupy żywienia. Mimo, że jest to zakład branży typowo spożywczej, funkcjonuje on w oparciu o wiele zagadnień interesujących również logistyków, a fakt istnienia w najbliższym sąsiedztwie tak rozwiniętej technologicznie firmy, motywuje do rozbudzenia w młodzieży zainteresowania działalnością zakładu. Podczas odbytych już wycieczek żywieniowcy mogli obserwować najwyższej jakości urządzenia technologiczne z zakresu przetwórstwa mięsa przez wszystkie etapy produkcji aż do uzyskania gotowego produktu firmy. Dowiedzieli się również, jakie produkty oferuje Dunya i jak przygotowuje je do sprzedaży. Wielkim zainteresowaniem uczniów cieszyły się nowoczesne mroźnie. Logistycy obserwowali wygląd i przebieg linii produkcyjnej oraz różne rodzaje magazynów, poznali ich przystosowania zależne od rodzaju przechowywanych produktów, kompletacje i planowanie sprzedaży, tworzenie i przygotowanie wysyłek przy tak rzadko teraz występującym w firmach własnym transporcie. Największym zainteresowaniem wobec ogromu wrażeń zawodowych cieszył się jednak szczodry poczęstunek firmy w postaci tego, co robi ona najlepiej. Kebab przygotowany w firmowej restauracji smakował każdemu bez wyjątku! Dziękujemy za możliwość poznania "od podszewki" działalności firmy i liczymy na owocną przyszłą współpracę.